La mala postura va més enllà del mal d'esquena: com seure bé pot millorar la salut

Si et despertessis un dia amb mal d’esquena, assumiries que alguna cosa va malament amb la teva columna vertebral o els músculs que l’envolten. Tot i això, si a l’atzar desenvolupes un problema de salut com a indigestió, un dels últims fets on buscaries una resposta és la teva columna vertebral. Al cap ia la fi, què podria tenir a veure la teva columna vertebral amb malalties en altres parts del cos? Resulta que la salut de la teva columna vertebral i la manera com la sostens poden tenir un impacte generalitzat.

La postura té un paper important en el benestar general. Es creu que la mala postura causa una àmplia gamma de malalties. Si has passat massa temps en una mala postura, és hora de fer alguns canvis, la teva salut es podria veure afectada!

No obstant això, el mal d?esquena i coll són només dos dels possibles problemes causats per una mala postura. De fet, seure incorrectament durant molt de temps, pot causar una varietat de problemes de salut.

Aquests són alguns dels efectes sorprenents en la salut d’una mala postura:

Indigestió: quan et sentis malament, comprimeixes l’espai al teu abdomen. Això podria fer que l’àcid estomacal ingressi a l’esòfag i provoqui acidesa estomacal. Els experts també creuen que encorbar-se cap endavant exerceix pressió sobre els intestins, cosa que pot alentir la digestió i fins i tot provocar restrenyiment en evitar que la femta es moguin com haurien de fer.

Deteriorament de la respiració: encorbar-se cap endavant comprimeix el diafragma i dificulta la respiració adequada. Quan et sentis dret, obris l’espai a la teva cavitat toràcica i permets que el diafragma s’expandeixi, perquè puguis respirar profundament.

Mala circulació: una mala postura, especialment quan t’asseus en una cadira amb les espatlles cap endavant i les cames creuades, pot dificultar la bona circulació. La compressió del cor i els vasos sanguinis dificulta que el cor bomba sang per tot el cos. No només això, sinó que la mala circulació pot provocar venes varicoses doloroses.

Dolor a l’articulació temporomandibular (TMJ): la postura del cap endavant juntament amb corbes anormals de la columna o l’alineació causada per una mala postura poden començar a afectar els músculs i les articulacions de la mandíbula. Quan estàs estressat, la teva articulació mandibular pot ser que et faci mal i experimentar problemes com un patró de mossegada inadequat, espetecs, bloquejos de la mandíbula i rampes a la mandíbula.

Mals de cap freqüents: la postura persistent del cap cap endavant genera una tensió excessiva als músculs del coll i les espatlles. Quan aquests músculs acumulen tensió i es fatiguen, és possible que s’experimentin freqüents mals de cap per tensió.

Aquestes lesions fan que la vida quotidiana sigui molt més difícil, però si et sentis en una bona postura, podries evitar que passin aquests problemes de salut, permetent portar una vida més saludable i còmoda.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *