La importància de la postura

Quan veus algú, el jutges sense adonar-te’n. la postura és més important del que et penses.

 

La postura és el primer que es nota en veure algú. És el primer que un artista dibuixa en un llenç en blanc. Es pot veure de lluny, amb poca llum o en qualsevol condició, abans de veure la cara, els ulls o la roba. La percepció que tenim d’una persona està molt influenciada per la postura; això està connectat a la nostra ment subconscient com un vestigi del nostre “cervell animal”. Cada posat projecta l’estat subconscient de la ment. Un gran exemple és la manera com podem sentir l’estat d’ànim d’un gos amb només el posat.

Una bona actitud i postura reflexen un estat mental adequat.

Morihei Ueshiba

 

El teu posat transmet un significat, i això té usos molt útils. Un exemple famós és la manera de sobreviure a una trobada amb un ós negre americà. Si sembles petit i espantat, t’atacarà perquè pot notar la teva debilitat, però si et mantens dret i sembles més gran amb els braços enlaire, s’espantarà i fugirà.

Aquesta percepció subconscient de les postures d’altres persones és present al nostre cervell i és un factor clau a l’hora d’opinar d’altres persones, sobretot si és la primera ullada. Per això, segons dades d’enquestes i estudis, les persones que s’encorben semblen menys atractives i menys segures de si mateixes. Això està relacionat amb els resultats que mostren que les persones més altes són més valorades al lloc de treball i guanyen més diners. L’últim estudi, a Austràlia, va trobar que mesurar 1,80 m augmenta els ingressos anuals en gairebé $1,000 en comparació dels homes 5 cm més baixos. “Es percep que les persones més altes són més intel·ligents i poderoses”, segons l’estudi, publicat recentment a Economic Record.

Per això, una bona postura és clau, fa que les persones es vegin més segures i més altes. Encara que no sigui racional ni just, continua sent un dels molts biaixos que encara afecten la majoria de la població, i cal tenir-ho en compte. Aleshores, la propera vegada que estiguis treballant o que estiguis a punt de conèixer algú, tingues en compte el teu posat i el que transmet als altres. Et pot beneficiar molt.

A qui contractaries?

0 Comments

Leave a Reply